Posted on

Skapa din egen hemsida

Du behöver inte vara ingenjör inom programmering för att skapa din egen hemsida. Faktum är att du knappt behöver några förkunskaper alls. Numera finns det en uppsjö av olika alternativ på marknaden som både underlättar och förenklar processen med att skapa en egen hemsida.

Att bygga ihop sin egen sida

Oavsett vilket webbhotell du väljer att börja bygga upp din webbplats på så är det bra om du dubbelkollar att de erbjuder verktyg som passar dig. Exempelvis, om du är lite mer oerfaren kanske det är smidigast att använda ett webbhotell som erbjuder dig bra och professionella mallar för att du på ett enkelt sätt ska komma igång med din hemsida och kunna lägga tid på att utveckla den. Dessutom erbjuder många webbhotell kompletta guider över hur du som användare går tillväga med just deras sitebuilder-verktyg.

Exempel på vad som ofta ingår i de här guiderna är att du får möjlighet att välja ett domännamn, du får välja vilken sida som ska vara huvudsidan (ofta också startsidan) på din webbplats, du får välja en design som passar dig utifrån en rad olika professionella mallar och du kan dessutom sätta din egen prägel på de flesta mallar genom att bland annat ändra texten, typsnittet och lägga till egna bilder. Utöver ovanstående kan du välja att skapa olika kontaktvägar som dina besökare sedan kan använda sig av för att på ett smidigt sätt komma i kontakt med dig. Till exempel kan du använda en mejladress och/eller olika chattfunktioner.

De flesta webbhotell som erbjuder en sitebuilder har ofta minst ett kostnadsfritt alternativ. På det sättet kan du komma igång med din hemsida utan att ha en stor budget eller ett företag som omsätter mycket pengar. Samtidigt kan du få en hemsida som ser ut som om du har en betydligt större budget.

One comment Skapa din egen hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *